2018. május 14., hétfő

BLOGTIPP | Hibák, amiket elkövetünk

Mára egy blogging, blogtipp bejegyzéssel érkeztem, mert úgy érzem ilyet régen írtam. Szóval ebben a posztban a hibákra fogok összpontosítani, amit általában mindenki elkövet a bloggerkedés alatt. Kezdjünk is bele.1. Nem találjuk a helyünket
Ninaa legnagyobb problémája a blogos élete folyamán. Vándorlok innen oda, onnan ide, aztán még valamit kipróbálok, de nem tetszik és keresem az újat, de nem találom és nem tudok nyugton ülni a fenekem, akarom mondani a tárhelyemen. A szolgáltatómat se találtam meg teljesen a g-portál óta, szóval.. ja, fuck. Ne csináljátok utánam. Hogy miért? Szerintem egyértelmű. Senki sem szereti az ennyire ingázó bloggereket, néha csodálkozom, hogy rám még nem untak az olvasók. Szeretlek is Titeket emiatt, na meg azért is, mert vagytok nekem. ♥ Szóval kérlek, fogadjatok meg egy tanácsot: próbáljátok már az első alkalommal megtalálni a szolgáltatót, a tárhelyet és a hozzátok/témához passzoló címet. Akkor lesz minden patent és remélhetőleg sikeres.2. Túl sok témát halmozunk fel
Ninaa másik nagy probléma, amit már próbál kiküszöbölni. Tehát az sem egy jó pont, amikor nem tudjuk, hogy miről szeretnénk írni. Meg kell találnunk azt, hogy mi az amihez értünk, amit át tudunk adni az olvasóknak, megismertetni velük. Már úgy ahogy meg van, hogy nekem melyek azok a témák, amikről mindenképp írni fogok a blogon, de még ezt is próbálom csökkenteni, mert még mindig soknak találom. A végén pedig kikerül az oldal nichéje (témája). Ti elsőre megtaláltátok, hogy mi az, amiről írni fogtok?

3. Eltűnsz, majd hirtelen visszatérsz
Amitől engem is ki lehet üldözni a világból az, amikor a blogger eltűnik. Aztán sok - sok magyarázkodás után újra előkerül. Egy héten egyszer legyen időnk egy bejegyzésre, ha már szeretnénk bloggerkedni. Szerintem ez a minimum, amit egy olvasó elvár. Viszont javítsatok ki, ha tévedek. Alakítsunk ki egy ismétlődő rendszert. Nekem is ezt kellene tennem.

4. Személytelenség
Amikor régebben foglalkoztam kritikaírással, mindig ez volt az első a blogban, amit megnéztem. Mennyire adja bele a személyiségét az író. Azt is szerettem, ha van egy kis szösszenet a bloggerről, hogy megismerjük őt közelebbről. Számomra ez az, ami nem hiányozhat az oldalról. Egy "About me". Minden bejegyzésbe vigyük bele önmagunkat, írjunk úgy, ahogy beszélünk. Ne legyünk robotok. Szerencsére a legtöbb oldalon átjön a személyisége az írónak, de még mindig akadnak olyanok, akikben nem találom. A hangulatjelektől pedig tartózkodjunk, próbáljuk anélkül tudtára adni az olvasónak, hogy mit érzünk.

5. Sokat akar a szarka...
Ismerős az az érzés, amikor az első pillanattól kezdve akarunk mindent? Sikert, olvasottságot, kommenteket és a legjobbat.. pénzt. Amikor én elkezdtem blogolni még nagyon - nagyon a hobbi kategóriába tartozott. Írtam a pici kis életemről, a kis közegemnek, nem érdekelt, hogy kit érdekel, csak írtam. Végül is most is ezt csinálom, csak szeretném, ha sikerülne elérnem vele valamit. Aztán ez egy kicsit rányomja a bélyeget a témára, a szabadságérzetemre, arra, hogy miről is írjak. Ami nem kéne, hogy így legyen. Egyetértetek? Másokkal is előfordul(t) ez, ugye?

+1. Nem tartjuk a kapcsolatot
Ezt csak megemlítem, mint minden hasonló bejegyzésemben. Ha nem tartjuk egymással a kapcsolatot, akkor nem biztos, hogy ismertek leszünk, vagy hirdetésből is meg lehet szerezni a látogatókat, viszont szerintem sokkal jobb érzés, ha egy kis közösséget alakítunk ki együtt. Ehhez pedig ajánlanám a Blogger Közösség nevű facebook csoportot.

Ennyit szerettem volna ma megosztani veletek. Írjátok meg nekem, hogy Ti még mit hiányoltok a listáról.


Puszi,
Ninaa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése