2018. május 24., csütörtök

AJÁNLÓ | Április sorozata

Ugye, hogy ugye? Megint elkéstem az áprilisi hónap kedvencével, ugyanis a sorozatomat sem osztottam meg veletek. Ami bár elég régi, de szerintem a szitkomok (szituációs komédia) közt az egyik legjobb. Gondolom a videóból már rájöhetettek, hogy melyik sorozatról fogok írni most.. és aki nem ismeri, szégyellje magát.

Két pasi - meg egy kicsi
Röviden a sztoriról:
A sorozat a szexmáiás reklámdalszerző, Charlie Harper és családja életéről szól, akihez a válása után beköltözik öccse, a kissé idegesítő, fontoskodó és bénácska Alan, valamint fia, a bugyuta, de folyton zabáló Jake. A házvezetőnőt se felejtsük el, aki Berta. 
Bevallom, én sosem rajongtam a komédiákért és még mindig nincs olyan ehhez hasonló sorozat, ami ennyire tetszett volna, mint a Két pasi - meg egy kicsi. Ajánlották nekem az Így jártam anyátokkal vagy például Az élet csajos oldala vagy esetleg az Agymenők című sorozatot is, de sajnos egyik sem felelt meg az elvárásaimnak. Bár lehet még egyszer nekifutok majd. Mindegy. Viszont Charlie, akinek az igazi neve is Charlie az egyik kedvenc színészem volt régebben, persze még most is imádom. Ez a sorozat is csak miatta élvezhető, na meg az írók miatt, akik ezeket a szövegeket kitalálták, de nála jobb színészt nem is találhattak volna. Az utolsó négy évad Ashton Kutcher főszereplésével nagyon elvitte rossz irányba az egészet és teljesen unalmassá vált. Alan és Jake karaktere sem elhanyagolandó, hiszen nélkülük sem lenne igazi a sorozat, de az utolsó évadokban ők sem vitték fel a sorozat színvonalát. Bertát is imádom, ahogy Charlieval viselkedik, ahogy kiossza őket, vagy amikor kiröhögi az ügyefogyottakat. Mindig jókat nevetek rajta. Roseról, Charlie beteg exéről nem is beszélve, nagyon jól játszotta a kissé őrült, megszállott hős szerelmes szerepét, szóval az egész sorozat marha jó. Most pedig, hogy újra elkezdtem nézni, azt hiszem végig fogom vinni, hiába irritál Ashton.

Kedvenc jelenetek és dumái:

1. Szitáció: Charlie eddz. Alan inni akar a "vizéből".
Alan: Ez meg mi a fene?
Charlie: Whiskey.
Alan: Whiskeyt iszol edzés közben?
Charlie: A gintől izzadok.
2. Berta: Az életben csak egyszer mondj igazat! Ha a mentősök azt kérdezik, hogy mit vettél be.

3. Szitu: Alan és Charlie összevesztek. Rose átjön meglátogatni őket, Charlieval ezt a párbeszédet folytatja:
Rose: Tudod, nem kell az emberi kapcsolatok szakértőjének lenni ahhoz, bár az vagyok, hogy lássam, hogy nektek rengeteg látens problémátok van egymással a felszín alatt.
Charlie: Komolyan mondod?
Rose: Ahham. Szerintem hasznos lenne leülnötök valakivel, aki ért hozzá, hogy megbeszéljétek a problémáitokat.
Charlie: Magadra célzol?
Rose: Hát, ajánlhatnám azt a nőt, akivel én beszélgetek, de ő nem létezik. Azaz igen, magamra.
Charlie: Üljünk le megbeszélni a problémáinkat úgy, hogy te vagy a terapeuta? Inkább lőjük be magunkat és játsszuk azt, hogy delfinek vagyunk.


Számomra ez a sorozat: 10/10
iMDB szerint: 10/7,1

Tovább szeretnéd nézni? Akkor itt egy link, amin megteheted!

Ti láttátok már? Ha igen, mindenképp számoljatok be nekem róla, hogy mennyire tetszett, vagy épp nem tetszett. A másik kérdésem pedig: melyik hozzá hasonló sorozatot érdemes elkezdenem?

Puszi,
Ninaa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése