2018. március 29., csütörtök

FILMAJÁNLÓ | 2015 egyik nagy csalódásaHelló mindenki! Egy újabb filmajánlóval érkeztem, vagy ez inkább nem is ajánló, hanem elrettentés. A következő alanyom "Az 5. hullám", ami lassan 3 éves. Sokáig kellett győzködnöm magam, hogy megnézzem, mert éreztem, hogy ennek az előzetesében megmutatnak mindent, amire nekem egy filmben szükségem van (sci - fi, fantáziavilág). Szóval valahogy mindig lentebb került a várólistán. Viszont körülbelül egy éve láthattam (igen, ez egy régebbi poszt a gportálos múltból).


Tehát egy leginkább sci - finek (sem) mondható filmről beszélünk. Van ez a lány Cassie (Chloë Grace Moretz), aki egy átlagos életet élő 16 éves tini. Minden rendben van addig, amíg meg nem látnak egy hatalmas csészealjat a fejük felett. Ekkor kezdetét veszi a film. A "lények", ahogy a filmben szólítják az idegeneket, elkezdenek támadásokat indítani a földre.

Első hullám: sötétség. Az áram, az elektronikus készülékek, a kocsik és minden, ami mozog, megszűnik. A második hullám: cunami, tehát a pusztítás. A víz mindent magával visz. A kisebb városoknak szerencséjük van, hisz nem egy tenger vizével, hanem "csak" egy kis folyóval kell szembenézniük. Rengeteg ember odavész. A harmadik hullám: járvány, vírus. Madarak lepik el az embereket és fertőzik meg őket (madárinfluenza). Aztán jön az összefogás. Jönnek a katonák, akik eligazítják az embereket, biztonságos helyre viszik őket. A szülőknek elárulják, hogy a negyedik hullám is elérkezett. Emberekbe költöznek bele a "lények". Ekkor merül fel a kérdés, kiben lehet bízni?

Chloe igazából jól eljátszotta Cassie szerepét, néhol kicsit hiteltelennek tűnt, de egész jó volt. A többiekről viszont nem tudok semmit sem írni. Rengeteg kiszámítható dolog volt az egész filmben és az is hülyén jött ki, hogy a katonai osztagok lényként említik az idegeneket. Ennél azért valamivel okosabbak szoktak lenni. Aztán a gyerekekből álló csapat a Végjáték című filmre emlékeztetett, ami jobban is tetszett nekem. Amikor őket harcba küldik, rájönnek, hogy ez az ötödik hullám.

Viszont kik mellett harcolnak és végül kiket ölnek meg? Ez itt a nagy kérdés!

Nézzétek meg, ha érdekesnek találtátok a leírás alapján a filmet.

Nem azt állítom, hogy nem volt érdekes a film, de úgy voltam vele, hogy hiányzik belőle valami. Az idegeneket nem lehetett látni (illetve az emberek agyában) csak kevés ideig. Hiányzott belőle a harc is (akció kategóriába is be volt sorolva), a fantázia részét pedig nem is értettem. Egy - két kisebb csavar volt benne, ami meglepett, de az kevés volt ahhoz, hogy egy igazán jó filmnek állíthassam be. A végét pedig nem kommentálnám.

A kérdésem a következő, lesz vajon második része? Vagy miért lett ilyen befejezetlen? Várom a Ti véleményeteket is erről a csodáról!


Puszi,
Ninaa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése