2018. február 8., csütörtök

FILMAJÁNLÓ | 13Sziasztok! Közeleg a valentin nap és jönnek az egyes szingli lányok illetve fiúk romboló posztjaik. A szerelmesek pedig ellepik a közösségi médiát boldogabbnál - boldogabb pillanatokkal. Ahogy én is szoktam. >.<' Azt pedig el kell árulnom, de remélem, már mindenki tudja, hogy akár szingli valaki, akár párkapcsolatban él, a boldogság ott van veled, így is és úgy is.

Szóval erre az alkalomra egy újabb filmajánlóval jöttem, bő 15 évvel korábbra tekintünk vissza. A film címe "13". Lényegében két 13 éves lány életét mutatja be. Hogyan fordulnak a szüleik ellen, hogyan teszik tönkre az életüket drogokkal, pasikkal, piákkal, verekedéssel. Elég tanulságos a mai fiatalság számára. A film főszereplői közt Nikki Reed is szerepel.Tracy (Evan Rachel Wood) az okos, jól tanuló tizenhárom éves lány élete gyökeresen megváltozik, amikor a kamaszkor kihívásainak próbál megfelelni: fiúkkal ismerkedni, új barátnőket szerezni, és kitűnni a tömegből. Az iskola legmenőbb csaja, Evie (Nikki Reed) megmutatja neki az arrafelé vezető utat. Vezetésével Tracy egyre mélyebbre merül a drogok, a piti bűnök, és a korántsem ártatlan szexuális játszadozások világában. Melanie (Holly Hunter), Tracy édesanyja egyre növekvő aggodalommal figyeli a lánya viselkedésében bekövetkezett változásokat.

A mai tizenévesek is körülbelül így viselkednek. Mindent ki akarnak próbálni, hamar fel akarnak nőni, nekik ne parancsoljon senki. A kislányok már pasiznak, a srácok szeretnének szexelni. A pia, a drog, a szex, a kapcsolatok.. A szülők idegesítése és így tovább.. Persze tisztelet a kivételnek.

A film bemutatja, hogy mennyire rossz emberré tudunk válni, ha van mellettünk egy olyan barát, barátnő, aki már az. Azért, hogy mi is menők legyünk, mindent félre tudunk dobni. Szeretteinket, barátainkat.. a hírnévért bármit. Persze a filmben rájön Tracy, hogy valami itt nincs rendben, hogy az életben ez mennyiben valósul meg? Reméljük hamarabb rájönnek a gyerekek, hogy mi a jó és mi a rossz.

Félreértés ne essék, én is voltam tini, tizenéves picsa. Bár akkoriban mi sokkal többet sétáltunk, bringáztunk, játszottunk, egyszóval gyerekként viselkedtünk. Természetesen nálunk is voltak nyáladzások más pasik után, de azok inkább hírességek voltak. Meg ilyen tiniszerelmek, amik néha megvalósultak és azt megbecsültük, néha pedig nem, azt pedig elfelejtettük. Világfájdalmaink szerintem sosem voltak, ha nem sikerült valami. Hiszen tudtuk, még gyerekek vagyunk.

Nektek mi a véleményetek a filmről? Aki még nem látta, mindenképpen nézze meg. Tanulságos!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése