FILMAJÁNLÓ | Circle (magyar feliratos)

január 09, 2018Sziasztok! Mára még egy filmajánlóval jönnék. Nem mondom, hogy túlságosan terjedelmes lesz, mert nem akarom teletűzdelni spoilerekkel. A film címe: Circle, horror, dráma és sci - fi kategóriába sorolták, mely rá is illik. Először is kezdjük a leírásával:50 vadidegen ember egy vörös körben állva ébred, egy sötét teremben. Aki megpróbálja elhagyni a helyét, az meghal. Aki hozzáér egy másik emberhez, az meghal. Időről-időre visszaszámlálást hallanak, melynek lejártával egy különös fegyver mindig végez egy emberrel. Hamar rádöbbenek: nekik kell eldönteniük, ki haljon meg minden visszaszámlálás végén, és végül ki, vagy kik élhessék túl.
Forrás

A sorozatban számomra teljesen ismeretlen karakterek voltak. Feketék, fehérek, idősek, fiatalok. Mint olvashattátok 50 - en voltak, egy vörös körben állva. Szögezzük le, hogy kicsi volt a kör, kb. vállszéllességű, mindenki alatt 1 - 1 volt megtalálható. Abból ha kiléptek, meghaltak. Ha a másikhoz hozzáértek, meghaltak. Ha nem csináltak semmit, akkor is meghaltak. Végül rájöttek, hogy a kezükkel irányítanak egy kis nyilacskát, mindenki csak a sajátját látja és amelyik emberre többen "szavaznak", az fog meghalni.

Szerintem rohadt érdekes a sztorija. Én imádom az ilyen gondolkodtató filmeket. A tét az életük és ha ki akarnak szabadulni, hamar rá kell jönniük, hogy milyen "teszten" vesznek részt. Hogy kit akarnak holtan látni és kit élve? Egyáltalán ki rabolta el őket? Kinek éri meg életben maradni? És kinek nem? Senki sem tudhatja

Van benne pár egész jó kis csavar, de én a végén lepődtem meg nagyon. Mit meg nem tudnak tenni az emberek azért, hogy élhessenek, még ha nem is tudják, hogy kik közt. Mert mi van, ha az elrablók kísérletezni akarnak velük? Mi van ha a megmaradt ember(ek) foglyok lesznek? Végül a vége egy kicsit befejezetlen maradt a számomra és nem tudtam eldönteni, hogy most miért élte túl és mit fognak most csinláni. De majd ezt Ti is meglátjátok. Remélem a második része is hamarosan elkészül. Ha lesz egyáltalán. Van olyan, hogy a készítők direkt végeznek egy filmmel így, ahogy ebben is. Döntsd el te, hogy mi lesz.

És.. hogy én mit tennék ilyen helyzetben? Fogalmam sincs. Gondolkoztam a film során, hogy kit ölnék meg, vagy kire szavaznék és miért. Senkinek az életéről nem szabadna dönteni, szóval vagy én is kimaradnék, vagy meghalnék.. mint az egyik ember. Majd figyeljétek meg, hogy ki ő. Kíváncsi vagyok, rájöttök - e, még az ottaniak előtt.

Nézd meg a filmet online: Circle

Ha esetleg rászánjátok magatok és megnézitek a filmet, akkor írjátok le Ti is a véleményeteket.Nem azért horror, mert félelmetes, hanem mert öldöklik egymást. Nincs vér, nincs semmi komoly. Lightos az egész. Inkább gondolkoztató és drámai. Ha mégsem nézitek meg, akkor a leírtak alapján várom a véleményeiteket!

You Might Also Like

0 megjegyzés

Popular Posts

Rendszeres olvasók

recent posts