2018. január 28., vasárnap

FILMAJÁNLÓ | BíborhegyA Bíborhegy a dráma és a thriller keveréke. Vannak benne rémisztő jelenetek (egyszer ijedtem meg), de vannak benne szomorú és végzetes balesetek. Az egész történet talán az 1850 - es években játszódik, régimódi stílusú. Nem igazán arra számítottam, amit kaptam. Azt hittem jóval kidolgozottabb és jobb lesz. Erre kaptam egy közepes kategóriájú drámát, némi rémisztő jelenettel.

A történetről röviden:

Egy családi tragédiát követően az ambiciózus írónő hányódik a gyerekkori barátja iránt érzett szerelem és egy rejtélyes idegen csábítása között. A múltja szellemei elől menekülve kiköt egy házban, amely lélegzik, vérzik és emlékezik.

A szereplőkkel nem volt gond, a testvérpár a maga sötét múltjával és sötét titkokkal tényleg elég ijesztőek voltak. A jómódú Edith pedig gyönyörű volt és naív. Amint Thomas meglátta, beleszeretett, de ezt a lány apja ellenezte. Amint az öreg elhunyt, egybekeltek. Aztán kezdődött minden. A két "szerelmes" összeházasodott és a fiú házába költöztek. Azonban a ház nem olyan volt, amilyenre Edith számított. Rideg, hideg, nyitott és messze volt az emberektől. Ez volt a bíborhegy. Amitől a rég elhunyt édesanyja szelleme védte. Mégis ott kötött ki és szépen ki is használták. Ám azt nem mondom el, hogy hogyan.

Mia Wasikowska színésznőt még életembe nem láttam (hazudok, Alice volt az Alice csodaországban című filbmben, de nem igazán emlékeztem rá), viszont egy gyönyörű lány és remekül játszotta Edith szerepét. A férfi karakterét Tom Hiddleston alakította, aki a Bosszúállókban és a Thorban is szerepelt. Biztos ismerős sokatok számára. Thomas nővérét, aki a hidegvérű nőszemélyt alakította Jessica Chastain volt, és talán a MAMA című horrorfilmből ismerhetjük sokan. A színészekkel tényleg nem volt gondom. Nagyon jó választás volt.

Viszont a film számomra nem azt hozta, amire vágytam. A drámáért nem vagyok oda és a rémisztő jelenetekkel sem lett jobb. Az előzetest sokkal jobbnak találtam a filmnél. Ez gondolom sosem jelent jót és így érthető, hogy nem is ajánlanám.

Viszont, ha mégis megnézitek, vagy már láttátok akkor mindenképpen írjátok meg a véleményeteket. Kíváncsi vagyok, nektek mennyire tetszett.

2 megjegyzés:

 1. Én is még azt hiszem tavaly láttam ezt a filmet. Számomra is ami a legkiemelkedőbb dolog volt a filmmel kapcsolatosan az Mia szereplése meg bűbája, ő valóban fantasztikus volt mindvégig ^^, és kb. ennyi amit érdemesnek tartanék kiemelni. De alapvetően meg se közelítette azt, amit a trailer alapján elvártam volna. Kis borzongásra számítottam, de éppen ez kapta a legkevesebb figyelmet vagy én nem tudom, de nekem nem se jöttek át a rémisztő jelenetek, holott elég takaróalábújós vagyok.. XD

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Na, örülök, hogy nem vagyok egyedül vele. Bár már rég láttam és ez a poszt emlékeztet arra, hogy nem érdemes újranézni, hiába alig emlékszem rá! :D

   Akkor nem ajánlok neked horrorokat. Én nem vagyok az a nagyon félős, de van pár a tarsolyomban, amit egyedül még mindig nem mernék megnézni. Aztán vannak azok a filmek, amiket úgy se néznék meg, ha fizetnének érte. (Posztötlet ^^.)

   Törlés