2017. november 4., szombat

Blogtipp | 4 ok, amiért olvass másokat

Sziasztok! Arra gondoltam, hogy most megosztanám veletek az okokat, amiért én másokat szoktam olvasni. Persze az is igaz, hogy nem mindig van erre ideje az embernek ebben a rohanó világban, de azért mindig jó egy kicsit kikapcsolódni. Nem? És hogy még miért jó szerintem másokat olvasni, az a következő pár rövid pontban kiderül.
1. Öröm okozása
Ha valakit meglátogatsz és érdekesnek tartod a cikkeit, akkor kommentelni is fogsz. Vagyis nálam ez szokott történni ilyen esetekben... és kinek ne esnének jól az új látogatók, akik ráadásul kommentelnek is? Természetesen mindenki boldog lesz. Te is, mert új blogot találtál, akinek a posztiait kedvelheted és ő is a látogatásod és hozzászólásod miatt. Esetleg ha még dobsz egy lájkot a facebook oldalára, akkor madarat is lehet majd fogatni a blogger/bloggerínával.

2. Kapcsolatteremtés, barátkozás
Nincs is jobb annál, mint amikor arról beszélgethetsz valakivel, amit igazán szeretsz csinálni. A kedvencek megtalálása és kapcsolat teremtése pedig a legjobb módja ezen öröm megszerzésére. Ismerkedj, keress magadhoz hasonló embereket és barátkozz.

3. Kikapcsolódás
Miközben blogokat olvasol ki is kapcsolódsz. Nálam ez több óráig is el szokott tartani, a kommentelés nem mindig van meg, mert nem mindig tudok hozzászólni egy - egy témához, de a legtöbb helyen szeretem kifejteni a véleményem, vagy csak hagyni valami jelet, hogy ott jártam. Amikor pedig az órára nézek... egy - két óra már el is szaladt. Boldogan töltöttem? Igen. Új blogokat mindig jó találni.

4. Inspiráció gyűjtés
Az utolsó pont pedig egy kicsit önző dolog lesz. Ha nincs semmi ötletünk, hogy miről írhatnánk, inspirálódhatunk mások bejegyzéseiből is. Ezt azt hiszem már egyszer írtam egy hasonló #blogging bejegyzésben, de nem győzöm hangsúlyozni, hogy inspirálódni kell, nem pedig másolni. Egy téma egy szó olvasása után is, vagy egy mondat, egy cím után is megjöhet.

Ti mennyi időt töltötök más blogok olvasásával?
Egyébként van egy közösség is, amiben bár még nem vagyunk sokan, de ez a 100+ ember igazán összetartó és egymást támogató. Lépjetek be, ha szeretnétek egy nagyon jó közösségbe tartozni, akik foglalkoznak is veled.

2 megjegyzés: