2017. szeptember 10., vasárnap

BLOGTIPP | CÍMÖTLETEK, HA KIFOGYTÁL!Tudjátok, én az az egyén vagyok, aki szinte minden évben költözésnek állt, de amikor valaki megtalálja a helyét, a kis zugot, ahova írhat, ahol kiöntheti a szívét, ahol megoszthatja másokkal a kedvenceit, véleményeit, boldogsággal tölti el. Így voltam én is, amikor a fromninaa - ra esett a választás. Már egy éve itt vagyok és egy éve élvezem és bár címet nem, szolgáltatót még szívesen váltanék a jövőben. Kezdtem a G-Portálnál, most vagyok a Bloggernél és a következő állomás talán egy saját domain a Wordpressnél lesz. Majd kiderül. Viszont, ha tovább olvastok, segítséget nyújtok nektek címötletek terén és pár példát is kaptok tőlem. Szóval, hogy miért fontos a megfelelő cím kiválasztása és milyet válasszunk?
- A legelső és legfontosabb pont, hogy jól érezd magad a cím alatt, hogy magadénak érezd. Ha ez nincs meg, kedved nem lesz írni. Hidd el, én csak tudom.

- Mindenképp szedd össze miről fog szólni a lapod. Ezt is elrontottam, mert még mindig keresem azokat a témákat, amikről a legjobban szeretek írni. Szóval az én oldalam igazán a mindenes kategóriába tartozik.


- Tükröznie kell téged és az oldal témáját, hogy a látogatók tudják, mire számítsanak. (Hmm, az én címötletem igazán laposra sikerült, de mégis hozzám nőtt).

- Ne legyen túl hosszú.

- Próbálj egyedi lenni, de ha nem megy, ezek a "től/tól" "val/vel" toldalékok is megfelelőek lehetnek.

Pl.: from Ninaa - Ninától, with Ninaa - Ninával. Természetesen ezekhez még lehet pakolni, amit jónak látsz. (Pl.: fromNinaawithLove - Ninától szeretettel)

- Ha semmi ötleted nincs, meríts. Én például azokat, amiket lentebb írok majd ötleteket, betűtípus keresése közben találtam meg. Nagyon megtetszettek. De persze vannak generálók is, amiket én rühellek. Vagy külföldi oldalakat böngészve, dalszövegrészletekre figyelve, kedvenc idézetből merítve is ki lehet találni, össze lehet rakni mindenféle különleges címet.


- Ha már meg van a címetek, nézzetek utána, hogy magyarban vagy angolok közt akad - e ilyen név. Ha igen, akkor pech, főleg ha komolyabbak a szándékaid a bloggal, ha nincs, akkor pedig nagy szerencséd van, gyorsan foglald le.


- Ha csak kísérletezgetni akarsz, ajánlom a G-Portál felületét, vagy a blogger.com (blogspot) - ot. Egész jó blogokat lehet összehozni rajta. Ha pedig már azonnal komolyan akarsz írni, akkor a wordpress felületét használd.Hogy én milyen címeket ajánlok? Sorolok fel párat, hogy legyen miből válogatni:

Ha például divattal, a saját stílusoddal foglalkozna a lapod, ajánlom ezeket:
I'm fashionist - Stílusos/Divatos/Fashionista vagyok
Sugarstyle - "Cukor stílus"
ElegantDragon - Elegáns sárkány (vagy bármilyen teremtmény, állat)

Ha író vagy / de lehet személyes is:
Deadly Inked - halálos tintával
Anachronism - korszerűtlenség
Beautiful Creatures - Gyönyörű teremtmények
Queen of the Moon - A hold királynője
Dancing in the Moonlight - Táncolni a holdfényben
Playing with fire - Tűzzel játszani

Ha személyes:
Impregnable - bevehetetlen
Honeymoon - Mézeshetek
Close to you - közel hozzád
Face of yesterday - A tegnap arca
One fell swoop - egy csapásra
So lonely - oly magányosan
The loyalist - A lojalista
Maleficent - rosszindulat, gonoszság megtestesítője (Imádom a Demónát, szóval személyes kedvenc)
Moon flower - Holdvirág
Always on my heart - Mindig a szívemben
Hello I Heart - Helló, szívem
Good karma - Jó karma
Daddy's girl - Apuci lánya
Moonstar - Holdcsillag

Mind a háromra:
daydreamer - álmodozó

És még..
TheGirlGang, GRLPWR, Girlboss, SorryNotSorry, Superwoman, YesNoMaybe, HelloBonjour (bármilyen köszönés lehet pl "HellóSzia") ....


És még milliónyi egyszerű, de nagyszerű címmel lehet találkozni, ha nincs az embernek ihlete. De a kedvenc édességedből, gyümölcsödből (cherrybomb) is ki lehet találni egy jó címet. Hajrá, engedjétek szabadjára a gondolataitokat!

6 megjegyzés:

 1. Szia! :)
  Hasznos bejegyzés volt. Honeymoon nevezetű blog viszont már van. :) Nekem is nagyon sok időbe telt míg megtaláltam a megfelelő nevet, először a nevemmel játszadoztam, de nagyon nem tetszettek a végeredmények és gondoltam, hogy lefordítok egy két szót franciára ugyanis a francia nagyon jól hangzik :D Szóval így megszületett a Pensées :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sziia!
   Örülök, hogy hasznosnak találtad. A Pensées tök szép cím, még így is, hogy nem tudom mit jelent *majd utánajár*. A Honeymoon - t is lehet bármilyen másik nyelven is használni szerintem. Akár magyarul is, bár úgy lehet béna lesz. :D Köszönöm a kommented. ^^.

   Törlés
  2. Azért adok hozzá magyarázatot. :) Szóval a Pensées azt jelenti magyarul, hogy gondolatok. Mivel nem soroltam be magam semmilyen kategóriába, hanem mindenes blogot írok ezért gondoltam, hogy illene. Nincs mit ♥

   Törlés
  3. Köszönöm a magyarázatot is ^^. Az én blogom is pont olyan "semmilyen" kategória. Szóval duplapacsi! ♥ :D

   Törlés
 2. Ez nagyon jó cikk lett!:) Most elkezdtem gondolkodni egy új blogon, de a cím valahogy sehogy se jön, vagyis amik megcsillannak a fejembe az kimondva nagyon rossz! De ez most egy nagy segítség volt. A blog viszont a jövő zenéje, főleg így iskola mellett.:)
  Puszi.♥

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hajrá az új oldallal és kíváncsian várom, hogy mi lesz a téma, a cím, meg úgy mindent. Szeretem olvasni a posztjaidat ^^. A suli mellett nehéz vezetni, de nem lehetetlen ;) Hajrá!

   Törlés