AJÁNLÓ | Vámpírnaplók

március 11, 2018

Egy éve ért véget ez a nagyszerű sorozat, amit először én is a legrosszabbak közé soroltam. Majd mikor Amerikában a 7. évadot adták, adtam neki egy esélyt. És hogy mi a véleményem róla? Arról bővebben olvashattok!

Nina Dobrev, stefan salvatore, and stelena kép

Én mindig azt mondtam, hogy a Vámpírnaplók egy nyálas picsogós sorozat. Talán azért voltam ennyire vak, mert nagyon felkapott volt és mindenki nyáladzott a Salvatore fivérek után. Aztán egy nap egy hirtelen felindulásból elkezdtem nézni a sorozatot és azóta csak faltam és faltam a részeket. Majd azt vettem észre, hogy én is nyáladzom a Salvatore bratyókra!


Megértettem, hogy miért szeretik annyira az emberek ezt a vámpírcsaládot. Gonoszak, de mégis emberiek, jó fejek, szerelmesek, védelmezőek, de mégis halálosak.. és még sorolhatnék néhány jelzőt rájuk. Bevallom őszintén, mindig a másik Salvatore tesó volt a kedvencem. Egyszer Stefant istenítettem, aztán Damont. Minden karakternek meg volt a maga rossz és jó tulajdonsága, amiért szeretni, vagy utálni lehetett. Azt viszont tudom, hogy a kedvenc csajszi karakterem Bonnie volt. Mindig is szerettem a boszorkányokat, a boszorkányos részleteket és az ehhez kapcsolatosan sztorikat. Bonnie Bennett. A kedvencem volt. Az ő boldogsága volt a végén is a legfontosabb.

quotes, the vampire diaries, and Nina Dobrev kép

Viszont nem akarok annyira előre szaladni. Tehát, amikor elkezdtem a sorozatot, nagy reményeket nem fűztem hozzá. "Nézem, ameddig bírom." Gondoltam magamban. Aztán azon kaptam magam, hogy vége az első évadnak. Ami hasonlított egy Alkonyat kezdethez. Aztán jött a második évad és így tovább. Katherine feltűnése az elején nagy port kavart, de imádtam Ninát ebben a szerepben. Sokkal jobban tetszett, mint az álszent Elena. Szóval a sok bonyodalom és veszély ellenére imádtam az évadot. Aztán megjelentek az Ősiek, kezdve Klaussal a harmadik évadtól.

Nyílt titok, hogy én imádom az Eredeti vámpírcsaládot és amikor megjelentek, azok voltak az én igazán kedvenc részeim. Klaust imádtam, főleg ahogy kihasználta a Salvatore tesókat. Azt is szerettem, ahogy Elena emberi vérére pályázott. Ahh, Klaus egy isten! Amikor megtudtam, hogy szerelmes Carolineba, rádöbbentem, hogy hatalmas Klaroline fan vagyok. Mindig is neki(k) szurkoltam legbelül. Tehát, amikor Stefan lemondott Elenáról, majd gyengéd érzelmeket kezdett el táplálni Caroline iránt, és ezt Klaus is ugyan így csinálta, tehát ő is úgymond szerelmes volt a szőke szépségbe, én Klausnak drukkoltam. Care az egyetlen, aki Cami helyébe léphet és szeretném is, hogy ez megtörténjen! Mindeközben Tyler (vérfarkas) is a képbe kerül és Caroline természetesen vele is összeszűri a levet. Őszintén megvallva, imádtam a kapcsolatukat, de tudtam, hogy nem lesz örök. Ekkor már Elena is vámpírrá vált és közben rájött, hogy ő Damont szereti. Sokáig tarott, hogy ezt beismerje és igazából imádtam minden veszekedésüket, próbálkozásukat. Tényleg, ekkor kezdtem el megkedvelni a karakterét Elenának. Imádtam, ahogy felszabadult és gyilkolt vagy csak próbált démonként viselkedni. Azt is szerettem, amikor kikapcsolta az érzelmeit. A Salvatore tesóknál nem szerettem, mert ők nagyon durvák voltak. Viszont azt imádtam, ahogy a készítők ezt az érzelemkikapcsolást így megoldták. Nagy hatalmas plusz pont érte. Tetszett, ahogy egyes karakterek távoztak (pl. Jeremy), vagy ahogy elhaláloztak (pl. Elena). Szerettem a gyűrű hatalmát, ami visszahozta a köztes helyről az embereket (pl. Alaricot).

black and white, bonnie benett, and gif kép

A kedvenc évadaim a 6, 7 és 8 volt. Szerettem a Bonnie és Damon jeleneteket, ahogy a túlvilágon megkedvelték egymást, ahogy Damon reggelit csinált Bonnienak és próbálta felvidítani. Aztán azt is, ahogy kiszabadultak és boldogság volt pár percig, majd ismét tragédia történt. A Kai féle tragédia, vagy a Salvatore mama. Az volt még a kedvencem, amikor Enzo és Bonnie elkezdtek közeledni egymáshoz, majd Bonnie haragja Damon iránt, ahh utáltam, de mégis imádtam azokat a részeket. Az pedig, amikor Damon és Enzo egy (több) szirén társaságába keveredett és kénytelenek voltak nekik dolgozni.. Ördög és pokol, milyen jó részek voltak a 6. és a 7. évadban. Tényleg odáig voltam értük. Azt hittem, hogy a Klausos epizódokat nem lehet überelni, de ezennel kijelentem, a 6. évadtól a 8. évadig, fergeteges részeken mentem keresztül. Aprópó, azokat a részleteket egyáltalán nem tudtam megemészteni, amikor Damont és Enzot kínozták a nem tudom milyen laborba. Nekem az túl sokk volt.

dance, Nina Dobrev, and ian somerhalder képHogy mi nem tetszett a sorozatban? Tényleg azt kell mondanom, hogy Elena álszentsége, meg a túlságosan aggódó természete. Az pedig, hogy mindenki meghalt volna érte.. hát menjetek már a nemlétező faszomba (már elnézést), de tényleg... A Donovan család meg az elejétől kezdve az idegeimre ment. Utáltam őket, a végén már abban reménykedtem, hogy az egész família kihalófélben lesz. Viszont sajnos ők életben maradtak. Alariccal is voltak gondjaim. Bár a karakterét imádtam, főleg akkor, amikor Damonnal igazi barátok voltak, de voltak neki is rossz pillanatai, főleg a 7. évadban.. Viszont, mint vámpírvadászt, tényleg nagyon szerettem. Plusz még egy apróság: a gyógyír hatalma, na ez.. felesleges volt. Ha már egyszer meghaltál és vámpír vagy, ne tudj már ember lenni újra.. kérlek...

adorable, dance, and handsome kép

Hogy mi volt még, ami felhúzott? A finálé. Én sokkal többet vártam volna tőle, főleg ahogy beharangozták. Nekem sokkal több Katherine kellett volna, egy nagyobb csavar és vérszomj. Elena kicsit érdekesebb éledése, meg úgy nem tudom. Nekem ez egy közepes végzet volt. Szép volt, jó volt, de tényleg kevés volt. Számomra nem adta meg azt a hatást, amit vártam. Többet akartam bőgni, durván meg akartam lepődni, ez viszont nem történt meg.

Kedvenc jeleneteim? Damon és Elena tánca. Stefan és Caroline esküvője. Bonnie és Enzo közös kis kunyhója, rejtekhelye. Caroline terhesként, Alaric gyerkőceivel. Klaus levele. Bonnie boldogsága. Amikor Damon elmondta Bonnienak, hogy mit írt neki a levélben (ez volt a legsírósabb jelenet számomra).

Utolsó kérdésem magamhoz.. ki volt a kedvencem a Salvatore testvérek közül? Egyértelműen Damon. Hiába imádtam mindkettőjüket, a végére csak kiderült, hogy Damon happy end - et akarok.

bad, end, and over kép

Szóval eljutottam az utolsó évad utolsó részéig, azzal a gondolattal, hogy "nézem, ameddig bírom" és végignéztem. Lehetne még erről hosszabban is pletyizni, de azt hiszem így is sokat fecsegtem és spoilereztem. A lényeget leírtam, azt, ami nekem tetszett. Hogy ajánlanám - e, mint sorozatot? Hát persze. Teljes szívemből mondom, hogy aki még nem látta, kezdjen neki, nem bánja meg.Ha nem tetszene hagyja abba, viszont ilyen nehezen történhet meg, ha szereted ezt a műfajt. Vannak olyan jelenetei, amiért érdemes megnézni és garantáltan sírós vagy épp boldog pillanatok elébe néztek. Gyönyörű kis törétnet, bár, mint említettem én a befejezéssel nem vagyok teljesen megelégedve, azonban ez titeket ne tántorítson el.

Ha van véleményetek, nyugodtan osszátok meg velem, szívesen olvasom, hogy Ti mit szóltok a sorozat befejezéséhez!

You Might Also Like

0 megjegyzés

Popular Posts

Rendszeres olvasók

recent posts