FILMAJÁNLÓ | Amityville - Az ébredés

október 10, 2017


Eljött hát a második horrorfilm ajánlóm is, ami természetesen a véleményemmel lesz karöltve. A film az 1974 - es valós esetet dolgozza fel, amikor is egy férfi hajnali negyed négykor lelövi egy sörétes puskával a feleségét és gyermekeit, majd a bíróságon az egészet a házra fogja, miszerint megszállta őt egy gonosz, és azt suttogta neki, hogy ölje meg a családját.A mai anyagunk egy kicsit másképp dolgozza fel az egész történetet, aminek nagyon sokan örültünk, hiszen ez már a tizenikszedik alkotás erről az esetről. Nekem a 2005 - ös feldolgozás a kedvencem, aminek a címe: A rettegés háza (The Amityville Horror), Ryan Reynolds nagyon jól alakította a főszereplőt és talán még hasonlított is egy picit az 1974 - es gyilkosra. Viszont "Az ébredés" sem áll távol tőlem, mert az előzetese alapján félelmetesnek tűnt és tetszett, hogy egy kicsit átformálta az egész sztorit, szóval megnéztem.

Hogy miről szól? Belle (Bella Thorne), húgával (Mckenna Grace, mint Juliet), édesanyjával (Jennifer Jason Leigh, mint Joan) és a magatehetetlen ikertestvérével, Jamessel (Cameron Monaghan) a híres Amytiville házba költöznek, hogy a beteg fiú, akit csak gépek tartanak életben közelebb legyen a kórházhoz, ahol kezelik és teljes mértékben a gyulásra tudjanak koncentrálni. A ház gonosza pedig természetesen a fiúba költözik.

Vigyázz, spoilerekkel is találkozhatsz a továbbiakban.

Bella nagyon jól alakította a lázadó tinédzsert és átjöttek az érzelmei is, szerintem nagyon jól játszotta a szerepét. Cameron viszont... vitte az egészet, főleg az utolsó fél órában, amikor már a gonosz teljesen átvette az irányítást a teste felett. Az is nagyon félelmetes volt, amikor csak feküdt az ágyban és a szemével pillantott ide - oda, de miután lábra állt... bumm. Ütött. Meg a teste ahogy meg volt csinálva, ahh... nagyon élvezetes volt. Hogy mi tetszett még? Az, amikor kiderült, hogy az anyjuk pont azért költözött a házba, hogy felébredjen, felépüljön a fia a gonosz által. Ez egy remek húzás volt szerintem. Az álmokról pedig nem is akarok nyilatkozni. Jól meg voltak csinálva.

Ami viszont nem tetszett, hogy nem mentek bele jobban a magánéletükbe, aztán az sem tetszett, hogy bele - bele kaptak egy - egy megoldásba, például, hogy a srácok rájöttek, hogy 40 évvel később újra előbukkant a ház gonoszsága és, hogy ez bibliai eredetű is lehet. Ennek fényében rájöhetettek, hogy a film már 2014 - ben kész volt és az előzetese is akkor jelent meg legelőször én pedig azóta várok töretlenül. Végre itt volt, végre meg kaptam és nem mondhatom azt rá, hogy tökéletes volt. Bár volt egy - két szívrohamféle felugrás Cameron megmozdulásai miatt, de a 2005 - ös kedvencet nem tudta leváltani. Természetesen azt sem tudom mondani, hogy nézhetetlen, de azért az elődjéhez kevés volt. 

IMDb értékelések: 5,1
Ninaa értékelése: 7 - 
Nem volt ez annyira rossz, kicsit több időt lehetett volna szánni vagy James gonosszá válására, vagy pedig a sztori bővebb kidolgozására. Viszont félelmetes volt, érdekes és a színészek sem voltak rosszak.

A kamerás (ha még az), ne tévesszen meg, élvezhető volt a film. 

Rettegés háza előzetese


A kedvencem, ami nálam 10/10 - es, bár IMDb - n csak 6,1 az átlaga.

Ti láttátok már valamelyik verzióját? Ha még nem, mindenképp nézzétek meg, ezt a kettőt nagyon ajánlom. Ha pedig láttátok, akkor tessék megosztani velem a véleményeteket. 

You Might Also Like

0 megjegyzés

Popular Posts

Rendszeres olvasók

recent posts