AJÁNLÓ | MÜNÓ A HOLDBÉLI MANÓ

október 22, 2017

(gif forrása: google.com)

Bátran ki merem jelenteni, hogy 2015 legjobb animációs filmjéről fogok ma nektek írni. Ez a francia csoda, amiben a látványvilág gyönyörű a mondanivalója elképesztő, megérte a várakozást. Semmihez nem tudnám hasonlítani. Hogy miről szól a Münó a holdbéli manó című remekmű? Csak menj a bővebbenre és kiderül.


A történet a Nap és a Hold őrzéséről fog szólni.
Természetesen, mint minden mesébe kell egy magabiztos személy, egy kis félénkség és maga a gonosz. Réges – régen úgy tartották, hogy a Föld csak akkor forog, ha a Nap és a Hold együtt mozog. Most új őrzőket kellett választaniuk, hiszen az ősök, már megöregedtek. A perzselő csodára a kissé öntelt (de még a határeset) és magamutogató Solar vigyáz, aki már születése óta erre készül. Az éjszaka fényére, a Holdra elméletileg Dermesz volt felkészítve, viszont a kis félénk és ügyetlen Münóra esett a választás. Mindenki meglepetésére, hiszen nem az a sötétben mindent elkövetve megvédem a Holdat teremtmény. Igazuk is volt, amint a két őrző a helyére áll, bekövetkezik a baj. Münó elveszti az irányítást a csillag felett és minden káosszá változik. Ekkor jön a képbe a száműzött vulkántitánná változott Nekrosz, aki a Napra vágyik. Maga mellé állítja Dermeszt, aki a Hold őrzője szeretne még mindig lenni és így bűntársak lesznek a Nap ellopásában is. Sikerül a tervük, és ekkor jön egy új karakter, aki egy gyertyalány, akit Tündinek hívnak és az ő segítségével a két igazi őrző a csillagok védelmére siet és összefog, hogy újra jó kezekben legyenek azok.

(gif forrása: google.com)

Hogy sikerül – e nekik?
Gondolom mindenki tudja rá a választ, viszont addig rengeteg összezördülésen, elváláson és akadályon kell átküzdeniük magukat. A karakterek tökéletesen ki vannak dolgozva, tényleg csodaszép. Vannak benne oda nem illő részek, amikor nem tudjuk, hogy miért csinálják, viszont ez nem vesz el a filmből. Tökéletes a jó és a rossz viszony benne. Ki van dolgozva a történetszál is. Meg van mindennek a helye, kivétel, aminek nincs (haha). Érdemes ezt a mesét megnézni, akár kiskorú, akár nagykorú az illető. 

IMDb értékelés: 10/7,3
Ninaa szerint: 10/9,5

Előzetes, vagy nézd meg online:

You Might Also Like

0 megjegyzés

Popular Posts

Rendszeres olvasók

recent posts