ZENE | Magyar tehetségek #1

augusztus 18, 2017

Sziasztok! Mára egy kis magyar tehetségáradattal jöttem, de le kell szögeznem, hogy talán ez lesz az első és utolsó cikksorozatom, ami Magyarországgal kapcsolatos. Vagyis egyelőre nem tervezek másikat. A mai bejegyzésem tehát nem másról fog szólni, mint a magyar tehetségekről.Az elsők, akik eszembe jutnak, ők a Punnany Massif srácok, akik műfajukat társadalom-funk - ként emlegetik. A banda 2006 - ban adta ki első lemezét, amin 17 dal volt. Mára már egyre népszerűbbek kis hazánkban. Én nagyon szeretem a stílusukat és az egész világot, amit ők teremtettek nekünk a zenéikkel. Sajnos eddig még csak egy koncertjükre tudtam eljutni (ami fergeteges volt), de remélem lesz még alkalmam velük összefutni és élvezni a remek koncertet, amit általában adni szoktak. A srácok szerintem nagyon kedvesek, közvetlenek és viccesek, ahogy a videókból és abból az egy koncertből kiderült. Szóval mindenkinek csak ajánlani tudom őket. Bár.. van egyáltalán olyan ember Magyarországon, aki még nem hallott róluk?


A következő együttes talán még kevésbé lehet ismert a számotokra, de én már nagyon régóta imádom őket. Még abból a korszakból, amikor reggae előadóként voltak jelen. Az Irie Maffia 2004 - ben alakult egy hatalmas csapattá, majd 2006 - ban jelent meg első korongjuk és azóta megállás nélkül dolgoznak újabb és újabb remek, bár mára már más hangzású albumokon. Természetesen a reggae maradt (hisz örök), de becsapódott melléjük pár más zenei műfaj is (hiphop, rock, funk), ami miatt talán mondhatjuk azt, hogy egyedi Magyarországon. Több külföldi fellépésük is volt már és lesz is, aminek nagyon örülök. Hisz sikeresek. Szintén egy koncertjükön voltam jelen, ahol szakadt az eső, de annak ellenére is olyan bulit csaptak, hogy a kutyát nem érdekelte az a tény, hogy bőrig ázunk. Tudnak a srácok. Szerintetek is?


A harmadik és egyben utolsó, akikek megemlítenék a Ladánybene 27 nevű, szintén reggae zenekar. Már nagyon régóta a kedvenceim közt vannak. Szintén volt szerencsém egy koncertjükön ott lenni és amit ezek az előadóművészek művelnek, az tehetség, csodásmesés partiözön, öröm és boldogság. Igaz, a koncerten, amin részt vettem körülbelül 2009 körül lehetett és akkor még szabad volt a füstölgés zárt térben. Szóval, ahol voltunk, ott vágni lehetett a füstöt. Ez az egyetlen rossz emlékem van az egész koncertről. Egyébként ők voltak az elsők, akik behozták mi kis hazánkba a reggae fogalmát, még 1991 - ben. Viszont azóta már ők is más - más műfajba is belekóstoltak, mint például a dub vagy a riddim dallamokba. Őstehetségek, szóval érdemes rájuk odafigyelni, még így durván 25 év után is csak egyre feljebb és feljebb jutnak. Talán a három előadó közül, őket szeretem a legjobban. Ki van még velem?


Ennyi lett volna ez a bejegyzésem. Remélem tetszett és örültök ennek a cikksorozatnak. Szerintem havonta egyel fogtok találkozni, ami remélem elegendő lesz.

Nektek ki a kedvenc magyar együttesetek? Ajánljatok párat!

You Might Also Like

0 megjegyzés

Popular Posts

Rendszeres olvasók

recent posts